Foto: Valsts policija
Janvāra sākumā divi vīrieši Rīgas centrā izsauca taksometru un uzbruka tā vadītājam, nodarot miesas bojājumus. Policija lūdz ikvienu, kurš atpazīst attēlā redzamos vīriešus vai zina viņu iespējamo atrašanās vietu, zvanīt uz tālruņa numuru 26653670 vai 110, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

8. janvārī attēlā redzamie vīrieši uz spēļu zāli Rīgas centrā izsauca taksometru un devās Ziepniekkalna virzienā. Pasažieri taksometra vadītāju lūdza apstāties Putnu ielā, to pamatojot ar nepieciešamību nokārtot dabiskās vajadzības. Izkāpuši no automašīnas, vīrieši šoferim paziņoja, ka viena no automašīnas aizmugurējām riepām ir tukša, taču šoferis atbildēja, ka viss esot kārtībā un palika sēžot automašīnā.

Pēc tam pasažieri uzbruka taksometra vadītājam un pārmeklēja automašīnu, taču neatrodot, ko zagt, no notikuma vietas aizbēga.

Taksometra vadītājam nodarīti viegli miesas bojājumi un salauztas brilles.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!