Foto: LETA
Mārupes novada pašvaldības policija laika posmā no 1. aprīļa līdz 15. aprīlim noformējusi 11 administratīvā pārkāpuma protokolus par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, liecina pašvaldības publicētā informācija.

10. aprīlī tika saņemta informācija, ka Mārupē ir sapulcējušās vairākas personas, kuras neievēro pulcēšanās aizliegumu. Ņemot vērā, ka personas ignorēja policijas prasības izklīst, četras no tām tika sauktas pie administratīvās atbildības par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu.

Savukārt 11. aprīlī informācija par pulcēšanās aizlieguma pārkāpšanu tika saņemta Jaunmārupē. Ņemot vērā, ka jaunieši lietoja alkoholu un ignorēja policijas prasības izklīst, septiņas personas tika sauktas pie administratīvās atbildības par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu.

Tāpat arī 8. aprīlī saņemta informācija, ka Skultē ir sapulcējušies vairāki jaunieši, kuri neievēro pulcēšanās aizliegumu. Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās un ar iesaistītajām personām tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, kā arī tās tika brīdinātas par atbildību, kura var iestāties par noteikto ierobežojumu neievērošanu. Ņemot vērā jauniešu attieksmi pret notikušo un to, ka viņi savu vainu atzina, policijas darbinieki izteica tikai mutvārdu aizrādījumu.

Kā ziņots, Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām – no 140 līdz 5000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!