Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts policijā (VP) uzsākts kriminālprocess par SIA "Ceļojumzinis" veiktām, iespējams, prettiesiskām darbībām. Uzņēmumā tika noslēgti līgumi par tūrisma pakalpojumu sniegšanu un saņemti avansa maksājumi, bet vēlāk klientiem netika atmaksāta iemaksātā nauda par atceltajiem ceļojumiem saistībā ar Covid-19 izplatību, portālu "Delfi" informēja policijā.

Saskaņā ar izmeklēšanā iegūtajām ziņām no minētajām SIA "Ceļojumzinis" darbībām ir cietis ievērojams skaits cilvēku, tādēļ VP aicina atsaukties ikvienu cietušo.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu personu, kura no SIA "Ceļojumzinis" puses nav saņēmusi solīto un apmaksāto pakalpojumu, iesniegumu adresējot VP Rīgas reģiona pārvaldes 3. biroja 3. nodaļai.

Policija vērš uzmanību, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) jau bija izplatījis paziņojumu par tūrisma aģenta licences apturēšanu SIA "Ceļojumzinis" un aicinājis cilvēkus būt uzmanīgiem, veicot komplekso tūrisma ceļojumu rezervācijas, pārliecināties PTAC tūrisma operatoru un aģentu datu bāzē, vai attiecīgais tūrisma aģents ir pilnvarots pārstāvēt tūrisma operatoru, kura vārdā ir noslēgts līgums, un lūgt tūrisma operatora apliecinājumu par rezervācijas spēkā esamību un naudas saņemšanas apliecinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!