Valsts policija (VP) piektdien izsludinājusi "Jūrmalgeitas" krimināllietā notiesātā uzņēmēja Germanu Milušu meklēšanu, portālam "Delfi" apliecināja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.
Zemgales apgabaltiesa piektdien atzina Milušu par vainīgu kukuļdošanā un piesprieda viņam piecu gadu brīvības atņemšanu, lūdzot apcietināt tiesas zālē. Tā kā uzņēmējs uz spriedumu nebija ieradies un šobrīd nav zināmā viņa atrašanās vieta, tiesa lūgusi policiju Milušu atrast. Policija lūdz atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir informācija par Miluša atrašanās vietu, zvanot pa tālruņiem 02 vai 112.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka piektdien pirmās instances tiesa Milušam un bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim piektdien piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju.

Savukārt trešajam apsūdzētajam Gvido Volburgam, kurš vienīgais atzina savu vainu pastrādātajā noziegumā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Hlevickis tika apcietināts tiesas zālē, bet Milušs uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradies. Pēc sprieduma viņa advokāts Osvalds Svilāns žurnālistus informēja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmējs nogādāts ārstniecības iestādē.

Šobrīd starptautiskā meklēšanā atrodas Jūrmalas mēra vēlēšanās kukuļošanas lietā apsūdzētais Leonīds Lasmanis. Informācija liecina, ka Lasmanis, kura tiesvedība izdalīta atsevišķa procesā, atrodas Krievijā.

Prokurore Velta Zaļūksne piektdien pēc sprieduma izslēdza iespēju, ka Milušs arī ir devies uz ārvalstīm, jo piemērotais aizliegums izbraukt no valsts likumīgā ceļā šādu iespēju nepieļauj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!