Foto: LETA

Valsts policija (VP), nesaskatot nozieguma sastāvu, nav sākusi kriminālprocesu pret kādu agresīvu trolejbusa pasažieri, kuru janvāra sākumā apturēja parlamentārietis Gatis Liepiņš (JV), portālam "Delfi" apliecināja policijā.

Likumsargi skaidroja, ka šī gada janvāra sākumā VP tika saņemts iesniegums no kādas personas par minēto gadījumu, kas noticis kādā Rīgas sabiedriskajā transportā Pārdaugavā. VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknī, pamatojoties uz iesniegumā minēto informāciju, tika uzsākta resoriskā pārbaude.

Veicot visas nepieciešamās darbības, tostarp iesaistīto personu un liecinieku liecību iegūšanu, video materiālu izņemšanu un citu faktu skaidrošanu, tika pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo notikušajā nav konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Par minēto lēmumu tika informēts iesnieguma iesniedzējs – Liepiņš –, kurš policijai iebildumus neizteica. Jāpiebilst, ka todien Rīgas pašvaldības policijas darbinieki agresīvajam trolejbusa pasažierim piemēroja naudas sodu 100 eiro apmērā par sīko huligānismu jeb par viņa veiktajām darbībām – bļaustīšanos, lamāšanos un mēģināšanu izprovocēt izsaucēju uz konfliktu –, kas notika jau ārpus sabiedriskā transporta.

Pats Liepiņš tviterī norādījis, ka VP lēmumu pārsūdzējis Ģenerālprokuratūrā.

Jau vēstīts, ka minētais konflikts notika šī gada 9. janvārī.

"9. janvāra vakarā es, kā ierasts, devos mājās ar 25. trolejbusu," tā notikušo mikroblogošanas vietnē "Twitter" apraksta Gatis Liepiņš. Deputāts transportlīdzeklī laiku vadījis, runājot ar kādu paziņu. Viena no sarunu tēmām bijusi Zemessardze. Abi sprieduši, ka nepieciešams gatavoties aizstāvēt Latviju.

Šādas pārdomas raisīja reakciju citā trolejbusa pasažierī, kurš visu braucienu "skaļi šņaukājās, gārdza un rīstījās, dzerdams savu aliņu". Vīrietis sāka skaļi lamāties necenzētiem krievu valodas vārdiem.

"Pavērsos pret viņu un aicināju pārtraukt un paklusēt," notikušo apraksta Liepiņš. "Viņš paskatījās uz mani lepni un paziņoja: "Ja eto skazal!" Redzot, ka uz mani viņa teiktais īpašu iespaidu neatstāj, viņš piecēlās, sāka draudēt (..) un iespēra man krūšu apvidū."

Trolejbusa pasažieri nobijās, vēsta deputāts, kurš nekavējoties zvanījis policijai. Tas agresīvo pasažieri nobiedējis un, izkāpis pieturā "Sēlpils/Donoru centrs", viņš meties bēgt.

Deputāts viņam dzinies pakaļ un aptuveni kilometru tālāk pie dzelzceļa Saulgožu ielā pārkāpēju aizturējusi Rīgas pašvaldības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!