Foto: LETA
Valsts policijas (VP) Rīgas Brasas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā nolemts atteikt sākt kriminālprocesu par veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatora SIA "Palink" rīkotājdirektorei Dacei Zundurei izteiktajiem draudiem.

Jau ziņots, ka Zundure pirms desmit dienām vērsās ar iesniegumu policijā saistībā ar viņai e-pastā izteiktiem draudiem. 8.janvārī Zundure esot saņēmusi e-pastu no viņai nezināmas anonīmas personas, kura e-pasta sūtījumā sevi identificējusi kā "Niks Bergs".

E-pastā Zundurei esot izteikti draudi, kurus viņa uztvērusi kā reālus un kā dēļ radies pamats uzskatīt, ka viņas veselība un dzīvība ir apdraudēta. "Nepazīstu nevienu personu ar tādu vārdu, un mana e-pasta adrese nav publiski pieejama. Nevar nepamanīt, ka vēstules nosūtīšanas laiks sakrīt ar SIA "Palink" maksātnespējas procesu," norāda Zundure.

Iesniegumā policijai tika lūgts sākt kriminālprocesu par draudu izteikšanu un noskaidrot e-pasta sūtītāju.

VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis sacīja, ka procesu policija nesākšot, jo neesot noziedzīga nodarījuma sastāva.

Jau ziņots, ka "Palink" neatzīst Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas 5.janvārī pieņemto lēmumu par maksātnespējas procesa sākšanu un nolēma vērsties Ģenerālprokuratūrā, lai iesniegtu savu protestu. 13.janvārī ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Arvīds Kalniņš Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamentā iesniedza protestu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas 2012.gada 5.janvāra spriedumu, ar kuru veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operators SIA "Palink" atzīts par maksātnespējīgu.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne iepriekš informēja, ka protests iesniegts, jo tiesa, pieņemot spriedumu, pieļāvusi būtiskus materiālo vai procesuālo tiesību normu pārkāpumus.

Jau ziņots, ka tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma.

Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

Kā ziņots, SIA "Palink" apgrozījums 2010.gadā bija 73 miljoni latu, kas ir par 65,9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 44 miljoni latu.

Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 62,1% - 2010.gadā "Palink" strādāja ar 3 080 870 latu zaudējumiem, 2009.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 81 30 874 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!