Foto: RIA Novosti/Scanpix
Jau nedēļu enerģijas dzērienu tirdzniecībai ir noteikti stingrāki ierobežojumi, taču kontroles mehānismā pieļauti robi - nav veiktas noteikumu izmaiņas, otrdien vēstī raidījums "LNT Ziņas".

Proti, kontrolpirkumu veikšanas kārtībā nav veikti grozījumi, kas ļautu iesaistīt bērnus, lai pieķertu negodīgus tirgotājus. Tāpēc policijai patlaban ir problemātiski veikt tirgotāju kontroli, lai sodītu tos, kas enerģijas dzērienus turpina pārdot nepilngadīgajiem.

"Kontrolpirkuma veikšanas kārtībā nav veikti grozījumi, un noteikts, ka nepilngadīgo personu iesaistīt kontrolpirkuma veikšanā var tikai, lai konstatētu pārkāpumus saistībā ar alkoholisko dzērienu un tabakas pārdošanu nepilngadīgām personām. Tas apgrūtina mūsu darbu," raidījumam atzinis Rīgas Pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes galvenais inspektors Aleksandrs Šileinikovs.

Sākoties vasaras brīvlaikam, pašvaldības policija daudz stingrāk pievērš uzmanību tam, lai nepilngadīgajiem nebūtu pieejams alkohols, cigaretes un nu jau arī enerģijas dzērieni.

Otrdien reidā policija vairākās tirdzniecības vietās konstatējusi likuma pārkāpumus attiecībā uz enerģijas dzērieniem. Tos joprojām turpina pārdot kopā ar limonādēm, un arī brīdinošie uzraksti par kaitējumu veselībai ne visur nav atrodami.

Par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem var uzlikt naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskām personām - no 350 līdz 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!