Foto: F64
Policijai izdevies notvert vīrieti, kurš varētu būt apkrāpis vairākus cilvēkus, iegūstot viņu personas datus un uz labticīgo pilsoņu vārda ņēmis apjomīgus kredītus, portālu “Delfi” informēja policijas pārstāve Daiga Kondrāte.

Kā ziņots, iepriekš kāds vīrietis Rīgā kļuva par krāpnieka upuri, jo uzticēja svešiniekam sava bankas konta rekvizītus un personas datus it kā pārskaitījuma saņemšanai no ārzemēm. Solītās atlīdzības vietā labdaris atklāja, ka uz viņa vārda ir paņemti tā dēvētie „ātrie kredīti" vairāku simtu latu apmērā.

Kondrāte pastāstīja, ka pirms vairākiem mēnešiem Rīgas policijā tika sākts kriminālprocess par iespējamo krāpšanu. Kāds vīrietis, izmantojot uzticību, pierunāja vairākus cilvēkus atvērt bankas kontu un datus nodot viņam. Vīrietis stāstīja, ka viņam no citas valsts nepieciešams pārskaitīt naudu, taču viņam neesot bankas konta. Cilvēkiem, kuri uzticēja svešiniekam savus bankas konta datus vīrietis solīja daļu no summas, kas tikšot viņam pārskaitīta no ārzemēm.

Citos gadījumos iespējamais krāpnieks solīja iekārtot cilvēkus darbā ārzemēs un arī norādīja, ka viņam nepieciešams zināt internetbankas konta piekļuves datus.

Vēlāk, kad krāpnieks ieguva datus no citu cilvēku bankas kontiem, viņš ātro kredītu iestādēs aizņēmās naudu un pārtrauca kontaktēties ar iepazītajiem cilvēkiem. Pēc kāda laika cilvēki saprata, ka ir apkrāpti un uz viņu vārda paņemti naudas aizdevumi.

Policijai izdevās noskaidrot iespējamā krāpnieka personību un augusta beigās likumsargi aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par vairāku cilvēku apkrāpšanu. Šobrīd policijai ir informācija, ka vīrietis iespējams apkrāpis vairāk nekā desmit iedzīvotājus.

Aizturētais agrāk sodīts par analogiem likumpārkāpumiem un 30.augustā tiesa viņu apcietināja.

Policijas darbinieki turpina izmeklēšanu un lūdz atsaukties citus cietušos, kuri atpazīst attēlā redzamo vīrieti un ir apkrāpti līdzīgā veidā.

Foto: Valsts policija

Policija aicina ziņot, zvanot pa tālruņa numuriem: 67086042, 27892080, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!