Par astoņus gadus vecā zēna nonāvēšanu aizturētie vecāki jau iepriekš stājušies tiesas priekšā par slepkavību un smagu miesas bojājumu nodarīšanu, žurnālistiem ceturtdien pavēstīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Ģimenē auga kopumā seši bērni vecumā no viena līdz 14 gadiem, un šobrīd pārējie pieci bērni ir izmitināti dažādās bērnu aprūpes iestādēs. Tieši bērni uz traģiskā notikuma vietu - kādu Rīgas centra dzīvokli - izsauca mediķus.

Patlaban policija par bērna slepkavību aizturējusi 1979.gadā dzimušo zēna māti, kura agrāk tiesāta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, un 1973.gadā dzimušo patēvu, kurš iepriekš tiesāts par slepkavību.

Brīdī, kad notikuma vietā ieradās mediķi un policija, bērnu vecāki atradās dzīvoklī un policija tur viņus uzreiz aizturēja.

Pagaidām policijā neatklāj, pašu aizturēto versijas par notikušo.

Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma" ceturtdien ziņo, ka līdz šādam emociju izvirdumam varētu būt novedis kāds sīks, ikdienišķs strīds. Mātei jau iepriekš bijušas atņemtas bērnu aprūpes tiesības, bet situācijai uzlabojoties, tās atgrieztas.

Viņi aizturēšanas brīdī neesot bijuši nedz alkohola, nedz arī narkotisko vielu reibumā. Tāpat policijā nav bijušas sūdzības par kādiem pārkāpumiem bērnu audzināšanā ģimenē.

Policija sākusi kriminālprocesu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ja to dēļ iestājusies cilvēka nāve. Piektdien tiesa lems par abu aizturēto vecāku apcietināšanu.

Jau ziņots, ka Rīgā aizdomās par 2004.gadā dzimuša zēna slepkavību ceturtdien aizturēti abi viņa vecāki. Par bērna, iespējams, vardarbīgu nāvi, policijai paziņoja mediķi. Uz mirušā zēna ķermeņa bija redzams vardarbības pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!