Policija uzsākusi lietas apstākļu noskaidrošanu par gadījumu, kad naktī no aizvadītās piektdienas uz sestdienu bijušā Rīgas vicemēra Jura Visocka dēls Andrejs Visockis izprovocējis un vēlāk arī piedalījies uzbrukumā Latvijas Universitātes pasniedzējam Kristapam Lešinskim un viņa draugam Armandam.
Policijā pārbaude uzsākta pēc tam, kad mediķi telefonogrammā likumsargus informējuši par cietušo, kas traumu varējis iegūt pretlikumīgu darbību rezultātā. Pārbaudes ietvaros patlaban notiek darbs ar lieciniekiem. Paši cietušie ar iesniegumu policijā vēl nav vērsušies.

Kā pirmdien ziņoja laikraksts ""Vakara Avīze "Vakara Ziņas"" ("VZ"), notikušajā Lešinskis guvis vairākas galvas traumas, bet viņa draugs Armands atrodas Stomatoloģijas institūtā, kur būs spiests ilgstoši ārstēt divās vietās lauzto žokli.

Pērn oktobrī Andrejs Visockis kopā ar draugiem nežēlīgi piekāva Latvijas Universitātes pasniedzēju Kristapu Lešinski, kurš bija spiests ilgstoši ārstēties slimnīcā. Par šo gadījumu policija ir ierosinājusi krimināllietu un pirmstiesas izmeklēšana vēl turpinās. Krimināllieta ir ierosināta par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Visocka dēls šajā krimināllietā figurē tikai kā liecinieks. Policijai par šo gadījumu ir vairākas citas aizdomās turamās personas.

Kā iespējamo uzbrukuma iemeslu "VZ" min Lešinska vēršanos pie laikraksta, lai pērn notikušais incidents gūtu publicitāti, tādējādi mēģinot panākt notikušā objektīvu izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!