Foto: PantherMedia/Scanpix

2. decembrī Madonas novada Lazdonas pagastā kādā īpašumā tika konstatēta dzīvojamā vagoniņa zādzība. Neilgi pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas tika aizturēts vīrietis, kā arī nozagtais vagoniņš tika atrasts netālu no Rīgas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Zane Vaskāne.

Aizvadītajā nedēļā kāds vīrietis savā īpašumā Madonas novadā konstatēja, ka no teritorijas ir nozagts viņa dzīvojamais vagoniņš. Īpašniekam šādi tika nodarīti 3000 eiro materiālie zaudējumi.

Policisti jau nākamajā dienā aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti un noskaidroja, ka nozagtais vagoniņš atrodas netālu no Rīgas. Vagoniņš tika atrasts un atdots cietušajam.

Par šo faktu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas. Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Par minētā nozieguma izdarīšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!