Foto: Valsts policija
Šā gada 30. jūlija vakarā Valsts policijā tika saņemta informācija, ka uzņēmuma teritorijā Jelgavā, no kravas automašīnas nozagti 160 litri dīzeļdegvielas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki uzsāka kriminālprocesu un operatīvos meklēšanas pasākumus un jau nākamajā dienā policisti tika uz pēdām iespējamam dīzeļdegvielas zaglim.

Sadarbībā ar Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbiniekiem, Jelgavā aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau agrāk ir tiesāts par mantiskiem noziegumiem.

Vīrietis tiek turēts aizdomās kopumā par piecām epizodēm sakarā ar dīzeļdegvielu zādzībām no kravas automašīnām šā gada jūlijā.

Vīrietim atsavinātas arī vairākas plastmasas kannas, kuras bija paredzētas zagtās dīzeļdegvielas glabāšanai un šļūteni.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas, kas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, paredz kā sodu piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat sākts arī kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas, kas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kuras laikā tiks pārbaudīta vīrieša saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!