Foto: Imago/Schöning/Scanpix/LETA

Valsts policija (VP) pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā par vairāk nekā 10 uzņēmumu apkrāpšanu, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Apkrāpšanu veica organizēta personu grupa, kas, izmantojot finanšu instrumentus un cilvēku uzticību, veica virkni noziedzīgu nodarījumu. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta, un lietas materiāli nodoti kriminālvajāšanas uzsākšanai pret piecām aizdomās turētām personām.

VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirknis pagājušā gada aprīlī uzsāka apvienoto kriminālprocesu par krāpšanu, zādzībām, piesavināšanos nelielā apmērā, nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Kopā apvienoti 15 kriminālprocesi ar 48 epizodēm.

Izmeklēšanā policisti noskaidroja, ka personas veica krāpnieciskas darbības, iegūstot cilvēku uzticību, tika noformēti kredīti un iegūti finanšu līdzekļi.

Tāpat krāpnieki, izmantojot citu personu datus, vairākos uzņēmumos iegādājās mobilos telefonus uz nomaksu. Iegūtās viedierīces krāpnieki gan pārdeva, gan izmantoja savām vajadzībām.

Tika iegūta cilvēku uzticība, lai izveidojušās draudzīgās komunikācijas rezultātā tiktu noformēts ātrais kredīts un iegūti finanšu līdzekļi.

Kopā no uzņēmumiem tika iegūti vairāk nekā 30 000 eiro. Organizētā grupa veica finanšu instrumentu izmantošanu, apkrāpjot 12 uzņēmumus un 32 personas Krāslavā, Dagdā, Daugavpilī, kā arī Aglonas, Riebiņu, Līvānu un Zilupes novados.

Noziedzīgi iegūtos naudas līdzekļus personas izmantoja savām vajadzībām, piemēram, iegādājoties automašīnu.

Kriminālatbildība draud piecām personām, kas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādiem pārkāpumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!