Foto: LETA

Valsts policija (VP) ir pabeigusi izmeklēšanu par kāda vīrieša huligānisku uzvedību tirdzniecības vietā un tā ir nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Šī gada augustā likumsargi saņēmuši informāciju, ka kāds vīrietis, nevarot sagaidīt, kad viņu veikalā pie kases apkalpos, uzvedās huligāniski.

Policisti par notikušo uzsāka kriminālprocesu un izmeklēšanā noskaidroja, ka vīrietis devās uz veikalu iegādāties cigaretes. Vīrietis pārliecās pāri veikala letei, atvēra informācijas centra kasi no kuras izņēma naudas banknoti un nolika to uz letes malas.

Pretlikumīgās darbības pārtrauca veikala apsardzes darbinieks, kuram ierodoties, vīrietis devās prom.

Likumsargiem izdevās noskaidrot minētā vīrieša personību. Viņš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida likumpārkāpumiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādām darbībām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Soda apmēru noteiks tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!