Šī gada 28. maijā Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par konstatētu iespējamu atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Krista Andersone.

Nesaņemot atbilstošas atļaujas no Valsts vides dienesta, prettiesiski uzglabājot atkritumus četros nekustamajos īpašumos, valsts budžetam ir nodarīts mantisks zaudējums 287 288 eiro apmērā.

2019. gada 14. novembrī policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 99. panta otrās daļas, proti, par iespējamu atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrotas divu uzņēmumu amatpersonas, kuras mantkārīgu motīvu vadītas, neievērojot atkritumu apsaimniekošanas noteikumus, četros nekustamajos īpašumos Liepājā nelikumīgi uzglabāja 370 tonnas bīstamo atkritumu, kā rezultātā radīts mantiskais zaudējums 287 288 eiro apmērā un aizskartas personu iespējas dzīvot vidē, kurā tā var pilnvērtīgi, cilvēka cieņai atbilstoši funkcionēt un attīstīties, kā arī aizskartas sabiedrības intereses, kas vērstas uz apglabājamo atkritumu apjoma samazināšanu.

VP šī gada 28. maijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa materiālu nodošanu prokuroram kriminālvajāšanas uzsākšanai, kā arī nolemts turpināt kriminālprocesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!