Foto: Valsts policija
Panevēžas kriminālā grupējuma darboņus, kuri tiek turēti aizdomās par automašīnu zādzībām, policija aizturēja septembra sākumā Aizkrauklē ar specvienības palīdzību, noskaidroja aģentūra LETA.

Septembra sākumā Valsts policija (VP) apstiprināja, ka Aizkrauklē pretterorisma vienība "Omega" aizturējusi bīstamus noziedzniekus, taču tobrīd plašāka informācija netika atklāta.

Šonedēļ VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Māris Priednieks informēja, ka 2. septembrī "uz karstām pēdām" par auto un privātmājas apzagšanu tika aizturēti divi Lietuvas pilsoņi, bet trešajam noziedzniekam izdevās aizbēgt. Aizturētie lietuvieši esot vieni no Panevēžas grupējuma līderiem. Šis grupējums ir zināms ne tikai Latvijas un Lietuvas likumsargiem, bet arī Polijas, Vācijas un citu Skandināvijas valstu policistiem.

Noziedznieki naktī Rīgas reģionā no kādas privātmājas teritorijas bija nozaguši automašīnu "Volkswagen Tiguan". Noziedznieki pārliecinājās, ka saimnieki guļ, un tad iekļuva privātmājā, nozaga personīgās mantas un auto atslēgas.

Nozagto automašīnu pavadījusi otra noziedznieku līdzpaņemtā automašīna, kurā atradās viena persona. Sākusies pakaļdzīšanās un līdzpaņemtā automašīna mēģinājusi uzbraukt policistiem. Pa uzbrucēju spēkratu policija raidīja šāvienus, taču tai izdevās aizbēgt. Vēlāk šis spēkrats atrasts iestidzis purvā, bet tā vadītājs bija pazudis. Vadītājs patlaban izsludināts meklēšanā un, pēc Priednieka teiktā, esot tikai laika jautājums, kad viņu aizturēs. Iestigušajā spēkratā atrasts arī standarta instrumentu komplekts, ar kuru palīdzību var izurbt māju logus un atvērt durvis. Tāpat atrastas rācijas.

"Policija noskaidrojusi, ka šie noziedznieki noziegumu izdarīšanā izmantojuši mašīnas, kas ir aprīkotas ar spēcīgiem dzinējiem. Turklāt viņiem ir arī iemaņas šo automašīnu vadīšanā sacīkšu režīmā. No citu valstu kolēģiem esam saņēmuši informāciju, ka iepriekš, vairākkārt mēģinot aizturēt šīs personas, viņiem ir izdevies aizbēgt, izmantojot šīs iemaņas," norādīja Priednieks.

Priednieks gan šonedēļ preses konferencē neminēja, ka noziedznieku aizturēšana notikusi Aizkrauklē, taču šodien VP preses pārstāve Gita Gžibovska apliecināja, ka Aizkrauklē aizturētie ir noziedznieki, par kuriem tika stāstījis Priednieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!