Foto: Valsts policija
Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) amatpersonas saistībā ar nelegālo akcīzes preču nelikumīgu tirdzniecību, pārvadāšanu un glabāšanu lielā apmērā aizturējušas kādu vīrieti un personu grupu, portālu "Delfi" informēja policijā.

Abu kriminālprocesu ietvaros atsavināti 92 tūkstoši nelegālo cigarešu ar ārvalstu akcīzes markām.

Pērn Valsts policijas ENAP amatpersonas izmeklēšanas laikā noskaidrojušas personu grupu, kuras dalībnieki nodarbojas ar tabakas izstrādājumu nelegālu apriti lielā apmērā. Policisti izmeklēšanā atklājuši, ka nelegālās cigaretes Latvijā ievestas kontrabandas ceļā ar starptautiskā pasažiera vilciena starpniecību.

Policisti novembrī aizturējuši trīs personas – 1984. gadā un 1966. gadā dzimušus vīriešus un 1972. gadā dzimušu sievieti. Kopumā pie aizturētajām personām atrasti 40 tūkstoši nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas un Kirgīzijas akcīzes markām.

Pret aizturētajām personām sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 190. panta 2. daļas – par kontrabandu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Vēl ENAP amatpersonas februārī Rīgā aizturējušas 1968. gadā dzimušu vīrieti par iespējamu tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti lielā apmērā. Izmeklēšanā policisti atsavinājuši 42 tūkstošus nelegālo cigarešu un starptautiskajā pasažieru vilcienā vēl 10 tūkstošus nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!