Policija sākusi pārbaudīt versiju, ka bijušo robežsardzes priekšnieku un sociāldemokrātu Leonīdu Lasmani galvā sašāvusi cita persona, nevis viņš pats, informē Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Viņš teica, ka Lasmani sauks pie atbildības par nepatiesas liecības sniegšanu tad, ja apstipināsies informācija, ka viņu sašāvusi cita persona.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas kādreizējo aktīvistu, bijušo robežsardzes priekšnieku Leonīdu Lasmani šā gada februārī viesnīcā "Saulīte" ar ieroci galvā nejauši sašāvis kāds no viņa paziņām, trešdien publicētā intervijā apgalvo Lasmanis.

Versiju par sevis ievainošanu Lasmanis izdomājis pats, lai glābtu savu paziņu no soda.

Negadījums viesnīcā noticis laikā, kad viņš ar kādu cilvēku viesnīcā "apmainījies ar informāciju". Sarunas laikā iedzerts šņabis un paziņa paņēmis apskatīt Lasmaņa ieroci. Jokodamies paziņa pistoli pielicis Lasmanim pie galvas un izšāvis, viņu viegli ievainojot.

Pēc notikušā Lasmanis paziņu nav vēlējies nodot policijai, tādēļ izdomājis versiju, ka galvā ievainojis sevi nejauši.

Intervijā laikrakstam Lasmanis neatklāj šāvēja vārdu un paziņo, ka šis cilvēks Latvijā vairs neatrodas.

Jau ziņots, ka tieši pēc šī gadījuma Lasmanis atstāja Rīgas domes deputāta krēslu, kā arī aizgāja no domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja un sociāldemokrātu partijas ģenerālsekretāra amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!