Foto: DELFI

Valsts policijas darbinieki sestdien, 22. novembrī, pēc DNS sakritības aizturējuši garnadzi, kurš martā Ķengaraga daudzstāvu dzīvokļu ēkā bija nozadzis lifta bremžu sopoles, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Martā policija sāka kriminālprocesu par zādzību Lubānas ielā, Rīgā. Garnadzis bija iekļuvis kādas daudzdzīvokļu ēkas lifta tehniskajā telpā un nozadzis divas bremžu spoles.

Izmeklēšanā policijas darbinieki ieguva iespējamā zagļa DNS paraugus un sāka personas meklēšanu. Policija norāda, ka izmeklēšana aizņēmusi salīdzinoši ilgu laiku, tomēr darbiniekiem izdevies nonākt uz pēdām bremžu spoļu zaglim.

Aizturētais ir kāds 1978. gadā dzimis vīrietis, kurš savu vainu zādzībā atzinis. Turklāt policijas iecirknī noskaidrots, ka vīrietis arī iepriekš veicis līdzīgas zādzības.

Pret aizturēto garnadzi ir sākts kriminālprocess par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot telpā. Vīrietim par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!