Foto: stock.xchng
Valsts policija, turpinot izmeklēt aizdomās par pedofiliju aizturētā garīdznieka, bērnu slimnīcas apsarga un bijušā cietumnieka lietu, pieļauj, kā grupējumā darbojušies vēl vairāki cilvēki un varētu būt arī citi aizturētie.

Policija jau nodevusi prokuratūrai lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret garīdznieku Agri Pāvilu Lēvaldu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas apsargu, bet izmeklēšana par bijušā cietumnieka nodarījumiem vēl turpinās, portālu "Delfi" informēja policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Kopumā kriminālvajāšanai nodoti materiāli par deviņām noziegumu epizodēm, taču policija norāda, ka būs arī jaunas epizodes, jo lieta ir ļoti apjomīga.

Policija lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret Lēvaldu un slimnīcas apsargu par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā, ja tas izdarīts ar nepilngadīgo vai atkārtoti, vai ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi izvarošanu, vai ja tās izdarījusi personu grupa, kā arī par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo. Savukārt pret slimnīcas apsargu lūgts sākt kriminālvajāšanu arī par personas nosūtīšanu seksuālai izmantošanai, ja tas izdarīts iedzīvošanās nolūkā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tas izdarīts atkārtoti.

Jau ziņots, ka aprīļa nogalē policija aizdomās par pedofiliju aizturēja pašlaik luterāņu, iepriekš katoļu mācītāju Lēvaldu, bērnu slimnīcas apsargu un bijušo cietumnieku. Vīrieši par upuriem izvēlējušies nepilngadīgus zēnus, starp tiem arī dažus ar garīgās attīstības traucējumiem, izmantojot viņu bezpalīdzīgo stāvokli. Pirms seksuālas izmantošanas pedofili lielāko daļu cietušo piedzirdījuši vai draudējuši tiem ar fizisku spēku.

Sākotnējo informāciju 2009.gada oktobrī par iespējamu bērnu seksuālu izmantošanu policija saņēma no kāda Latvijas bērnu nama, kura darbiniekiem bija radušās aizdomas, ka viens no audzēkņiem ticis seksuāli izmantots. Toreiz, pamatojoties uz saņemto informāciju, tika uzsākts kriminālprocess par nepilngadīgu personu pavešanu netiklībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!