Foto: LETA

Sestdien, 29.aprīļa naktī, īsi pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz kādu iekšpagalmu Aleksandra Čaka ielā, kur bariņš jauniešu pagalmā trokšņoja un traucēja naktsmieru apkārtējiem iedzīvotājiem, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Ierodoties notikuma vietā, tika sastapti vairāki jaunieši, no kuriem daži bija manāmā alkohola reibumā. Pusaudži pastāstīja, ka viņi kopā ar biedriem atpūšoties turpat blakus esošajā pirtī. Tāpat viņi apstiprināja, ka aptuveni puse no pirts apmeklētājiem ir nepilngadīgi. Savukārt, ieejot pirtī, tur sastapts viens jaunietis, kurš bija tādā reibumā, ka turpat bija aizmidzis.

Ņemot vērā to, ka pusaudžu ballītē bija vairāki desmiti jauniešu, uz notikuma vietu izsauktas vēl divas ekipāžas.

Tāpat visi jaunieši informēti, ka tie, kuri ir pilngadīgi, kā arī tie, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu, bet nav alkohola reibumā, drīkst doties prom. Pēc šī paziņojuma daļa jauniešu pēc alkohola reibuma un dokumentu pārbaudēm devās prom.

Kopā ballītē bija 33 nepilngadīgie, no kuriem desmit jaunieši bija reibumā. Divi no šiem jauniešiem bija tādā piedzērušies, ka viņus nācās hospitalizēt, taču pārējiem noformēti protokoli. Visjaunākā iereibusī ballētāja bija vien 12 gadus veca.

Visi notikumā iesaistītie 16 gadus nesasniegušie pusaudži nodoti vecāku rīcībā.

Ņemot vērā pārkāpumu skaitu, Rīgas pašvaldības policija turpmāk šai pirtij pievērsīs uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!