Foto: LETA
Policija piektdien pieņēmusi ceturtdien uzbrukumā cietušā žurnālista Leonīda Jākobsona liecību, un, izvērtējot saņemto informāciju un paša Jākobsona lūgumu, nolemts žurnālistu pēc uzbrukuma neapsargāt, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

"Jākobsona kunga liecība ir pieņemta, un, izvērtējot visu informāciju, ko viņš ir sniedzis, kā arī ievērojot viņa paša lūgumu, policija ir pieņēmusi lēmumu neapsargāt Jākobsonu," sacīja Sadovskis.

Viņš teica, ka policija nevar atklāt Jākobsona liecības saturu.

Sadovskis arī norādīja, ka pašlaik izmeklēšana turpinās pēc Krimināllikuma 13.nodaļas ‒ noziegums pret personas veselību.

Sadovskis nevarēja apstiprināt, vai žurnālistam ir sagriezta seja, nevis viņš ir sašauts, iespējams, ar gāzes pistoli, kā sākotnēji tika ziņots.

"Sākotnējā informācija liecināja par to, ka varētu būt izmantots traumatiskais ierocis, taču precīzu miesas bojājumu cēloni var noteikti tikai tiesu medicīnas eksperti," paskaidroja Sadovskis.

Pēc viņa paustā, ekspertīzes ir noteiktas un, līdzko tās tiks saņemtas, kļūs arī zināms, kas izraisījis Jākobsona miesas bojājumus.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piektdien raidījumam "Panorāma" atkārtoti apliecināja - tā kā viena no versijām ir, ka Jākobsons sašauts profesijas dēļ, ministrs personīgi rūpīgi sekos līdzi izmeklēšanai, arī Valsts policijas priekšnieks apzinoties procesa svarīgumu.

Kozlovskis norādīja, ka šobrīd policija nesniedz nekādu jaunu informāciju, jo ir pagājusi tikai viena diena kopš incidenta, turklāt tikai piektdien saņemta Jākobsona liecība, tādēļ izmeklētāji šobrīd intensīvi strādās pie uzbrukuma izmeklēšanas.

Kozlovskis arī sacīja, ka ierosinās dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu vārdu apmaiņu starp žurnālistu un policistiem, kas patrulējuši pie Jākobsona.

Jākobsons ar īsziņas starpniecību Latvijas Radio 4 pavēstījis, ka slimnīcā policija turpinot karu ar viņu. "Četri policisti spēlē spēles un skatās filmas manā palātā. (..) Viņi ņirgājas. Saka, ka [Rīgas domes priekšsēdētājs Nils] Ušakovs ir labs mērs un politiķis," no Jākobsona saņemto īsziņu citēja Latvijas Radio 4.

Kozlovskis gan norādīja, ka viņš ir iepazinies ar policijas sniegto informāciju, kā arī arī norādīja, ka policisti nemaz palātā nevar atrasties, tamdēļ policijas un Jākobsona teiktajā ir pretruna, kas tiks noskaidrota dienesta izmeklēšanā.

Pēc aģentūras BNS rīcībā esošajām ziņām, informāciju par to, ka Jākobsons ievainots ar traumatisko ieroci, žurnālists mediķiem paziņojis pats.

Jākobsons piektdien īsziņās Latvijas Radio 4 žurnālistei apstiprinājis, ka viņam ceturtdien uzbrukuši divi cilvēki un iegriezuši viņam astoņus centimetrus garu rētu vaigā ar nazi. Pašlaik viņš pārvests uz Stomatoloģijas institūtu.

Žurnālists uzbrukumu saista ar savu profesionālo darbību. Tā ir arī viena no galvenajām uzbrukuma versijām, ko izvirzījusi policija, piektdien apliecināja Valsts policijas virsnieks Andrejs Sozinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!