Foto: Valsts policija

Šī gada janvārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa policisti rīkoja vairākus reidus Viesītes, Saukas un Rites pagastā, lai pārbaudītu, kā tiek ievēroti makšķerēšanas noteikumi, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Reida laikā tika pārbaudīti 83 makšķernieki. Viņaukas ezerā policisti konstatēja sešus, Krīgānu ezerā 12 un Piksteres ezerā divus bezsaimnieka makšķerēšanas rīkus – ūdas. Par visiem gadījumiem tika uzsāktas administratīvās lietvedības.

Savukārt Saukas ezerā policija konstatēja makšķerēšanas noteikumu pārkāpumus, par ko divām personām noformēja administratīvā pārkāpuma protokolus un izņēma divus makšķerēšanas rīkus – ūdas.

Latvijas administratīvā pārkāpuma kodeksa 80.3 panta 1.daļa nosaka, ka par makšķerēšanas noteikumu vai licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 15 līdz 350 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas.

Policija lūdz iedzīvotājus arī būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par pamanītiem likumpārkāpumiem, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!