Foto: DELFI

Otrdien, 23. martā, Valsts policija (VP) saņēma zvanu no kāda vīrieša, kurš atzinies sievietes slepkavībā. Par notikušo uzsākts kriminālprocess un aizturēts iespējamais slepkava, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Vīrietis likumsargiem apgalvoja, ka dusmu uzplūdā ir nogalinājis savu paziņu.

Ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja 1954. gadā dzimušas sievietes līķi ar vairākām durtām brūcēm krūškurvī. Turpat likumsargus gaidīja 1941. gadā dzimis vīrietis, kurš atzina savu vainu izdarītajā. Policija min, ka abas personas bija pazīstamas vien pāris dienas, taču bija nolēmušas uzsākt kopdzīvi. 23. martā starp personām izcēlās konflikts, kura laikā tika paveikta slepkavība.

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība), ar ko soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vīrietis notikuma vietā tika aizturēts un ceturtdien, 25. martā, ar tiesas lēmumu, personai ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!