Foto: LETA

Valsts policija (VP) septembra beigās aizturējusi personu grupu, kas mēģinājusi apzagt automašīnas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Ilze Jurēvica.

Informāciju par divu "BMW" markas automašīnu zādzības mēģinājumu VP saņēma 25. septembrī ap pulksten 2 naktī, kad kāds aculiecinieks ziņoja, ka daudzdzīvokļu nama pazemes autostāvvietā Rīgā pamanījis vairākus aizdomīgus vīriešus maskās.

Aculiecinieks ziņoja, ka vīrieši pievērš pastiprinātu uzmanību tur novietotajām automašīnām un veic aizdomīgas darbības.

"Zagļu grupa acīmredzami bija gatavojusies noziegumam. Lai uzlauztu automašīnas durvju slēdzeni un automašīnas aizsargsistēmu, tika izmantots speciāli pielāgots priekšmets, tomēr automašīnas nozagt neizdevās. Iespējams, tieši nostrādājusī automašīnas signalizācija izbiedēja zagļus, un tādēļ viņi devās projām," norāda VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Ierodoties notikuma vietā, VP darbinieki jau pēc īsa brīža, ap pulksten 2.30, aizdomās par divu automašīnu zādzības mēģinājumu, netālu no notikuma vietas aizturēja personu grupu.

Aizturēšanas brīdī pie personām atradās arī vairāki priekšmeti ar iespējamu pierādījumu nozīmi, tostarp arī ierīce automašīnu slēdzeņu uzlaušanai, skrūvgrieži un sejas maska.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma mēģinājumu aizturētie četri vīrieši, kuri dzimuši 1983., 1982., 1980. un 1991. gadā, norāda Jurēvica.

Visiem aizturētajiem, izņemot 1983. gadā dzimušo vīrieti, tiesa jau nākamajā dienā piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Ceturtajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo VP uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas un 15. panta ceturtās daļas, proti, par zādzības mēģinājumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!