Foto: Valsts policija

Janvāra vidū Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) inspektori Rīgā, Turgeņeva ielā atklāja noliktavu, kurā glabājas, iespējams, viltoti zīmola “UGG” zābaki. Kopumā tika konfiscēti 156 pāri aizdomīgo apavu, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Valsts policija saņēma informāciju par, iespējams, viltotu "UGG" zābaku tirdzniecību. Pārbaudes laikā likumsargi pamanīja, ka šīs firmas zābaki tiek tirgoti sludinājumu portālā.

ENAP darbinieks, uzdodoties par pircēju, norunāja tikšanos ar zābaku tirgoni degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Dzirnavu ielā. Pēc kontrolpirkuma veikšanas policisti aizturēja zābaku pārdevēju - 1952. gadā dzimušu vīrieti. Viņš likumsargus aizveda uz viltoto zābaku noliktavu, kas bija ierīkota Turgeņeva ielā, kāda autoservisa telpās.

Kopumā inspektori konfiscēja 156 ar zīmolu "UGG" marķētus zābaku pārus. Atšķirībā no oriģinālajiem apaviem, tie bijuši izgatavoti no mākslīga materiāla, lai gan minētās firmas apaviem būtu jābūt no aitādas.

Pēc ENAP rīcībā esošās informācijas, pārdevējam nav bijusi galvenā loma nelegālajā rūpalā. Visticamāk, šī biznesa organizators bijis 1961. gadā dzimis vīrietis, kurš neoficiāli nodarbinājis pārdevēju, par tirgošanos maksājot viņam piecus līdz desmit eiro dienā. Arī šis vīrietis ticis aizturēts.

Nelikumīgās preces īpašnieks jau pirms dažiem gadiem sodīts par tādu pašu likumpārkāpumu. Toreiz no viņa tika atsavināti gan viltoti "UGG" zābaki, gan citu atpazīstamu zīmolu pakaļdarinājumi. Savukārt aizdomīgo zābaku pārdevējs policijas redzeslokā iepriekš nav nonācis.

Šobrīd par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība. Kad no zīmola pārstāvjiem tiks saņemts attiecīgs iesniegums un būs zināmi ekspertīzes rezultāti, tiks uzsākts kriminālprocess par preču zīmes un dizainparauga nelikumīgu izmantošanu. Par šādu likumpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jau vēstīts, ka šis nav pirmais gadījums, kad aizdomās par viltošanu tiek konfiscēti ar zīmolu "UGG" marķēti zābaki.

2015. gadā decembrī ENAP inspektori vienā no atpazīstamākajiem apavu veikaliem Rīgā konfiscēja 76 viltotu "UGG" zābaku pārus.

Valsts policija aicina ikvienu, kam ir aizdomas par viltotu preci, par to ziņot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!