Foto: LETA
Valsts policija pārbaudēs piektdien un sestdien Rīgā pieķērusi 17 motociklistus, kuri rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, informēja Valsts policijā.

Piektdien un sestdien Rīgas ielās devās Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas uz motocikliem.

Kopumā piektdien un sestdien Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki Rīgā pieķēruši 17 motociklistus, kuri rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un pārgalvīgi pārvietojās pa pilsētas teritoriju kā dienā, tā arī nakts stundās.

16 gadījumos likumsargi apturējuši motociklistus, kuri, mēģinot izvairīties no soda par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, saviem spēkratiem bija nolocījuši valsts reģistrācijas numurzīmes, lai tās nav salasāmas no noteikta attāluma.

Savukārt divos no šiem gadījumiem motociklisti ne tikai bija nolocījuši sava spēkrata numurzīmes, bet arī pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu. Piemēram, naktī uz sestdienu viens motociklists vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 96 kilometri stundā.

Starp 17 pārkāpējiem likumsargi fiksējuši arī divus motociklistus, kuri vadījuši savu transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Valsts policijā norādīja, ka šāda motobraucēju attieksme pret satiksmes drošību un ceļu satiksmes noteikumiem nav pieļaujama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!