Tukuma rajona policija ierosinājusi krimināllietu saistībā ar svētdien, 26.jūnijā, notikušo traģisko avāriju, kurā gāja bojā divi cilvēki, bet vēl septiņi guva smagas traumas, informēja Tukuma Ceļu policijas priekšnieks Vilnis Vecriņķis.

Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kā dēļ bojā gājuši cilvēki.

Vecriņķis atzina, ka visu cietušo stāvoklis joprojām ir smags un vienīgi ar avāriju izraisījušo autovadītāju iespējams sazināties. Pie 20 gadus vecā jaunieša šodien slimnīcā bijusi arī policija un advokāts, taču par sarunas rezultātu un to, kā jaunietis skaidrojis savu rīcību, Tukuma rajona Ceļu policijas priekšnieks nevarēja pastāstīt.

Kā ziņots, svētdien neilgi pirms plkst.14 1984.gadā dzimis "Honda Civic" vadītājs uz Ventspils šosejas veica apdzīšanas manevru, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus.

Jaunietis apdzīšanas manevru veica ceļa līkumā, kur braukšanas joslas sadala nepārtraukta līnija. Pretējā braukšanas joslā viņa vadītais auto frontāli sadūrās ar vieglo automašīnu "VW Passat".

Negadījuma vietā nomira viens cilvēks, bet vēl astoņi avārijā guva dažādas traumas. Vēlāk no gūtajām traumām mira "VW" vadītājs.

Vecriņķis iepriekš teica, ka automašīnā "Honda Civic" brauca četri cilvēki, bet "VW Passat" - pieci cilvēki. Negadījuma vietā bojā gāja 1948.gadā dzimusi "VW Passat" pasažiere.

Pēc atsevišķu aculiecinieku policijai sniegtajām ziņām, "Honda Civic" braukusi no Talsiem, un tās vadītājs jau līdz avārijas brīdim vairākkārt pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus un braucis agresīvi. Vainīgajam autovadītājam autovadītāja stāžs ir aptuveni 2,5 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!