Foto: LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par celtņa operatora nāvi viesnīcas "Rīga" būvlaukumā, apliecināja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Policija kriminālprocesu sākusi pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Izmeklēšanā policija sadarbosies ar Valsts darba inspekciju un gaidīs šīs iestādes slēdzienu par šo traģisko gadījumu.

Jau ziņots, ka pagājušā svētdienā ap plkst.17 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā saņemts izsaukums uz Aspazijas iela 22 esošo būvlaukumu, kur 62 gadus vecam celtņa operatoram bija kļuvis slikti.

Glābēji nocēluši vīrieti no 30 metru augstumā esošās celtņa operatora kabīnes. Tomēr vīrieti glābt nav bijis iespējams, un mediķi konstatējuši viņa nāvi.

Valsts darba inspekcijas (VDI) eksperts ārējo sakaru jautājumos Uģis Kozlovskis iepriekš sacīja, ka VDI ir saņēmusi informāciju par negadījumu un sākusi izmeklēšanu. Viņš teica, ka šobrīd vēl ir pāragri spriest, vai negadījums ir saistīts ar darba aizsardzības prasību neievērošanu vai arī vīrieša nāve ir ar darbu nesaistīts gadījums.

Šobrīd inspektors aktīvi strādā pie nelaimes gadījuma izmeklēšanas - tiek vākti pierādījumi, aptaujāti liecinieki, kā arī iegūti izmeklēšanai nepieciešamie dokumenti. Tikai pēc izmeklēšanas beigām būs iespējams izdarīt precīzus secinājumus, norādīja Kozlovskis. Izmeklēšana var ilgt vairākus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!