Valsts policijā ir sākts kriminālprocess saistībā ar vērienīgo ugunsgrēku Rīgas naktsklubā "La Rocca", kurā tika nopostīta bijušā Rīgas Operetes teātra ēka, informēja policijas sabiedrisko attiecību pārstāve Linda Neimane-Zobena.
Kā pastāstīja Neimane-Zobena, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas, kas paredz atbildību par noziegumiem pret īpašumiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka palīdze Inga Vetere pastāstīja, ka pagaidām vēl netiek izvirzītas oficiālas versijas par postošās ugunsnelaimes izcelšanās iemesliem. Ugunsdzēsējiem ir zināms, ka liesmas sākušas izplatīties no ēkas augšējiem stāviem, taču neesot zināms, tieši no kādām telpām.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus VUGD speciālisti tagad skaidro kopā ar Valsts policijas ekspertiem. Neimane-Zobena atzīmēja, ka jau pašlaik policijas izmeklētāji un eksperti strādā notikuma vietā, taču par kādiem pirmajiem secinājumiem runāt vēl ir pāragri.

Ugunsgrēks, kas izcēlās sestdien ap plkst.8, tika likvidēts svētdien ap plkst.10.30. Kā atzīmēja Vetere, šis šogad bijis visilgāk dzēstais ugunsgrēks, turklāt tas bijis arī viens no plašākajiem šogad.

Lai arī pašlaik ugunsgrēks tiek uzskatīts par likvidētu, notikuma vietā turpina dežūrēt viena VUGD ekipāža, jo joprojām pastāv risks, ka zem ēkas gruvešiem turpinās gruzdēšana un degšana var atsākties. Ugunsdzēsēji arī pēta, vai nav nepieciešams demontēt kādas konstrukcijas, lai pilnībā pārliecinātos par drošību ugunsnelaimes vietā.

Laikā, kad izcēlās ugunsgrēks, klubā vairs nav bijuši apmeklētāji un no tā evakuēti kluba darbinieki, tādējādi cilvēki tajā necieta. Cilvēki tika evakuēti arī no blakus esošās mājas.

Valstij piederošās ēkas nomnieki ir SIA "Baltijas Distributoru grupa" un SIA "DLV". Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati liecina, ka SIA "Baltijas Distributoru grupa" vienīgais valdes loceklis un īpašnieks ir Nikolajs Sirotkins. Savukārt SIA "DLV" pieder trim īpašniekiem: Mihailam Volokotkinam, kurš ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, pieder 47%, Igoram Deņisovam - 35%, bet otram valdes loceklim Igoram Molčanovam - 17% uzņēmuma daļu.

Ar uzņēmumu pārstāvjiem nav izdevies sazināties.

SIA "Baltijas Distributoru grupa" šā gada februārī vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu, apstrīdot Ministru kabineta lēmumu atteikties nodot privatizācijai bijušo Rīgas Operetes teātra ēku Rīgā, Brīvības ielā 96.

Ēku privatizēt vēlējās arī SIA "DLV". Valdība šā gada 16.janvārī noraidīja abu uzņēmumu iesniegtos privatizācijas pieteikumus.

3371 kvadrātmetru zemesgabala un administratīvās ēkas privatizāciju pērnā gada janvārī ierosināja "DLV". Pret ēkas nodošanu privatizācijai iebilda Kultūras ministrija.

"Baltijas Distributoru grupai" iepriekš iznomāta teātra ēka un tai piekrītošais zemesgabals ar nomas līguma termiņu 25 gadi - no 2000.gada 14.jūnija līdz 2025.gada 14.jūnijam. Nomas tiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā.

Savukārt SIA "DLV" iznomāta administratīvās ēkas daļa 506,1 kvadrātmetra platībā ar nomas līguma termiņu 25 gadi - no 2002.gada 1.jūlija līdz 2027.gada 30.jūnijam. Nomas tiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā. SIA "DLV" iznomāta arī administratīvās ēkas daļa 49,8 kvadrātmetru platībā ar nomas termiņu līdz 2011.gada 31.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!