Foto: LETA

Valsts policijas Rīgas Centra iecirknis saistībā ar žurnālista Lato Lapsas ierašanos Drošības policijā ar diktofonu ir sācis administratīvo lietvedību ar mērķi pārbaudīt, vai Lapsas rīcībā ir saskatāmas administratīvā pārkāpuma pazīmes, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija ir saņēmusi viņa paskaidrojumu, kas pievienots lietai, kā arī iesniegumu, kurā Lapsa lūdz izvērtēt notikušā apstākļus un likumību. Pēc paskaidrojumu sniegšanas Lapsa pametis policijas telpas.

Lapsa jau arī sociālajos tīklos paguvis izziņot preses konferenci, kuru ceturtdien viņš rīkošot pie Drošības policijas durvīm.


Jau ziņots, ka Drošības policija trešdien aizturējusi žurnālistu un portāla "Pietiek.com" vadītāju Lapsu.

"Man pateica, ka esmu aizturēts, jo man līdzi ir diktofons, ar kuru ieeja DP ēkā neesot atļauta. Nekas vairāk man netika paskaidrots, vien pateikts, ka gadījumā, ja es pretošos, pret mani tiks pielietots spēks. Sanāk tāds pašmāju gestapo," iepriekš sacīja Lapsa.

Savukārt Drošības policija skaidroja, ka Lapsa aizturēts, jo "viņš nepakļāvās likumīgām Drošības policija amatpersonu prasībām".

Uz Drošības policiju Lapsa bija devies, lai nodotu iesniegumu DP priekšniekam Normundam Mežvietam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!