Foto: Shutterstock
Kopš Latvijā izsludinātās ārkārtējās situācijas sākuma, Valsts policijā (VP) uzsākti divi administratīvie procesi par uzņēmējdarbības veikšanu skaistumkopšanas salonos, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Tāpat, veicot šo ierobežojumu kontroli, ja tiek konstatēts iespējams pārkāpums, policisti komersantiem dod arī preventīvas norādes, vai mutiski brīdina.

Likumsargi atgādināja, ka policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus. Tomēr, ja tiek konstatēti klaji pārkāpumi - var pienākties sods.

Jau vēstīts, ka valdība lēmusi valstī no 9. novembra izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 6. decembrim. Covid-19 pandēmija turpina izplatīties, tāpēc valstī tiek ieviesti stingrāki veselības drošības pasākumi, vienlaicīgi garantējot iedzīvotāju piekļuvi pakalpojumiem pamatvajadzību nodrošināšanai.

Izprotot ārkārtējās situācijas pasākumu ietekmi uz ekonomiku un sabiedrību kopumā, vienlaikus tiek strādāts pie atbalsta mehānismu izstrādes darba devējiem, darba ņēmējiem un tām iedzīvotāju grupām, kuras visvairāk skars vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumi.

Tāpat ziņots, ka divu dienu laikā tika savākti nepieciešami 10 000 paraksti, lai Saeimā iesniegtu iniciatīvu, kas atceltu ierobežojumus skaistumkopšanas pakalpojumiem.

Pēdējā diennaktī veikti 3323 Covid-19 testi, reģistrēti 366 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!