Foto: DELFI

Valsts policija sākusi par "Imantas hakeri" dēvētā Denisa Čalovska nodošanas procesu ASV Māršalu servisam, portālam "Delfi" atzina Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Iespējamo Čalovska izlidošanas laiku uz ASV vai citu detalizētu informāciju par sākto procesu, Sadovskis atteicās komentēt.

Jau ziņots, ka Čalovska advokāts Saulvedis Vārpiņš iepriekš bija norādījis, ka nekavējoties vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), lai lūgtu izdot pagaidu noregulējumu, proti, apturētu jaunieša izdošanu ASV.

Izdošana ir pats galējais risinājums, ja paši vairs netiek galā, iepriekš norādīja Vārpiņš. Tāpēc viņš joprojām uzskata, ka Čalovski būtu jātiesā Latvijā, nevis ASV.

Jau ziņots, ka valdība nolēmusi izdot ASV kibernoziegumos apsūdzēto Latvijas pilsoni Denisu Čalovski.

Čalovska izdošana Latvijas politikas dienaskārtībā ir jau ilgāku laiku, tomēr lēmums vēl nav ticis pieņemts, jo izdošanas normatīvā bāze ir tikusi apstrīdēta Satversmes tiesā, turklāt valdošās koalīcijas starpā šajā jautājumā nevalda vienprātība - pret izdošanu iestājas Reformu partijas (RP) politiķi.

ASV federālie prokurori izvirzījuši apsūdzības trim iespējamiem Austrumeiropas kibernoziedzniekiem - Krievijas pilsonim Ņikitam Kuzminam, Rumānijas iedzīvotājam Mihajam Paunesku un Latvijas iedzīvotājam Čalovskim, kurš pazīstams arī ar iesauku Miami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!