Foto: LETA

Policija ir sākusi kriminālprocesu par 6. maijā notikušo negadījumu, kad Gulbenes novada Lizuma pagastā, neapdomīgi rīkojoties ar elektroiekārtām ūdens tuvumā, letālas elektrotraumas guva 19 gadus vecs jaunietis un viņa vienaudze.

Kā informē Valsts policijā, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 13. nodaļas "Noziegumi pret personas veselību".

Šobrīd ir nozīmētas ekspertīzes un tiek veiktas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus. Sākotnējā informācija liecina, ka abas personas guvušas elektrotraumu, taču nāves cēlonis un notikušā apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanas laikā.

Pagājušajā gadā elektrotraumas guva 50 cilvēki, tostarp 16 bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam, bet šā gada četros mēnešos ir reģistrēti 11 elektrotraumu gadījumi pieaugušajiem un pieciem bērniem, liecina AS "Sadales tīkls" apkopotā informācija.

Analizējot reģistrēto negadījumu cēloņus, "Sadales tīkls" secina, ka elektrotraumas visbiežāk izraisa neuzmanīga un neapdomīga rīcība ar sadzīves elektroierīcēm, kad tiek izmantotas savu laiku jau nokalpojušas elektroierīces vai tās tiek lietotas neatbilstoši instrukcijai.

Šogad reģistrētie elektrotraumu gadījumi ir saistīti ar elektroiekārtu, vadu un elektroinstalācijas izolācijas bojājumiem, ar pieskaršanos elektrību vadošiem elementiem un priekšmetu izvietošanu kontaktligzdās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!