Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) likumsargi sākuši vairākus administratīvā pārkāpuma procesus par 14.martā notikušu nesankcionēto piketu pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas, informē VP LRP vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

VP LRP amatpersonas saņēma informāciju par iespējamu iepriekš nepieteikta piketa organizēšanu Daugavpilī. Policijai kļuva zināms, ka pikets tiek organizēts ar mērķi noņemt Ukrainas karogu, kurš izvietots pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas.

Likumsargi ieradās notikuma vietā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un novērstu iespējamos likumpārkāpumus.

"Pasākuma organizators vairākkārt tika aicināts pārtraukt pretlikumīgās darbības, taču policijas prasības netika ievērotas," informē Kursīte.

Šobrīd par notikušo sākts administratīvais process par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, tāpat 1978.gadā dzimušais vīrietis administratīvā procesa ietvaros tika aizturēts, informē Kursīte.

Jau ziņots, ka Daugavpilī radušās nesaskaņas par Ukrainas karoga izkāršanu pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas.

Uz viena no mastiem pie skolas ir noņemts pilsētas karogs, un tagad tajā plīvo Ukrainas karogs.

Pirmdien sociālajos tīklos parādījās informācija, ka karogu nelabvēļi ir noņēmuši. Taču vidusskolas direktors, bijušais domes deputāts Aivars Broks (Latgales partija) aģentūrai LETA atklāja, ka Ukrainas karogs vēl joprojām ir vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!