Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par pagājušā gada rudenī nokritušo basketbola groza konstrukciju Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa sporta zālē un sola, ka zāli plānots atvērt tuvākajā laikā.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes pērn 6.oktobrī sāka kriminālprocesu par negadījumu, kad Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa sporta zālē no griestiem nokrita basketbola groza konstrukcijas daļas. Šogad janvārī kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma panta - par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu, ko izdarījis uzņēmuma vai organizācijas atbildīgs darbinieks. Par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, informēja VP preses pārstāve Elīna Sprudzāne.

Lai nepieļautu lietisko pierādījumu vai to sastāvdaļu bojājumus vai zudumus un ievērotu ar likumu aizsargātās citu personu intereses, zāle tika slēgta.

Izmeklēšana tiek veikta, ievērojot likumā noteikto kriminālprocesa pamatprincipu, ka ikvienam ir tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, bez neattaisnotas novilcināšanas, ir pārliecināta policija.

Ņemot vērā to, ka iespējamā noziedzīgā nodarījuma rezultātā bija radīts apdraudējums nepilngadīgo personu veselībai un dzīvībai, kriminālprocesa izmeklēšanai piešķirta prioritāte, taču "objektīvo apstākļu dēļ, pirmstiesas izmeklēšanas interesēs, kā arī izglītojamo drošības apsvērumu dēļ" sporta zāle līdz šim brīdim ir slēgta. Zāli plānots atvērt tuvākajā laikā, tiklīdz tiks novērsts apdraudējums, teikts policijas paziņojumā.

Jau ziņots, ka šo piektdien pie Ķekavas novada sporta halles tiek plānota akcija, kuras laikā iedzīvotāji aicināti pie halles nolikt katrs sešas svecītes, pieminot jaunās sporta zāles "sešus atdusas mēnešus".

"Jau pusgadu sporta zāle netiek izmantota. Skolēni visu šo laiku sporta nodarbības aizvada skolas gaiteņos un sporta treniņu audzēkņi sporto ārā vai rod citus pagaidu risinājumus veiksmīgai treniņu norisei, kas ir absurdi," skaidro Brūzītis. Pasākuma mērķis ir aktualizēt ieilgušo problēmu, rast operatīvu risinājumu un atjaunot sporta zāles darbu, kā arī akcentēt atbildības trūkumu no Ķekavas novada vadības un atbildīgo institūciju puses par būvniecības laikā pieļautajām rupjajām kļūdām.

2017. gada septembra nogalē Ķekavā tika atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvētā sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji. Taču 6. oktobrī jaunatklātajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē plīsa basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nokrītot pacēlāja spolei. Kopš oktobra zāle ir slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!