Foto: LETA

Pērnā gada pēdējā diena uz Latvijas ceļiem aizvadīta līdzvērtīgi ikdienai, taču diemžēl bijis arī traģisks gadījums, kurā gāja bojā cilvēks, pauda Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Jau ziņots, ka vakar traģiska avārija notikusi Vecpiebalgas pusē, kur ar sniega motociklu nosities kāds vīrietis.

Mistre stāstīja, ka vakar noķerti astoņi alkohola reibumā un divi narkotisko vielu reibumā braukuši šoferi. Viņa skaidroja, ka alkohola reibumā pieķerto autovadītāju skaits aizvadītajā diennaktī ir pat mazāks nekā ikdienā.

"Jādomā, ka tas ir tādēļ, ka vadītāji kļuvuši apzinīgāki, taču jāsaka, ka arī policijas kapacitāte ir zemāka nekā iepriekš, jo arī mēs saskaramies ar cilvēku resursu trūkumu," sacīja Mistre, piebilstot, ka policija plānojusi darbus tā, lai arī šajā svētku dienā kontrolētu notikumus uz ceļiem.

Kā zinots, traģsiskais negadījums vakar noticis neilgi pēc plkst.15 Vecpiebalgas novadā, pļavā pie autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona. Vīrietis pa pļavu braucis ar sniega motociklu "Polaris", zaudējis vadību un apgāzies. Avārijas rezultātā vīrietis no gūtajām traumām notikuma vietā mira. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Neskaitot šo negadījumu ar traģiskajām sekām, 2018.gada pēdējā diena uz Latvijas ceļiem aizvadīta salīdzinoši mierīgi - tikuši reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta septiņi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policija. Vakar četri cilvēki cieta ceļu satiksmes negadījumos Kurzemē, divi - Rīgā un tās apkārtnē, bet viens - Vidzemē. No cietušajiem trīs bija gājēji.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 82 protokoli, kas ir būtiski mazāk nekā ikdienā. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 39 autovadītāji, Zemgalē - 14, Kurzemē - 11, Latgalē - 10, bet Vidzemē - 8 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 254 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!