Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) likumsargi Ventspils novadā veica kratīšanu kāda vīrieša automašīnā un no nelegālās aprites kopumā izņēma vairāk nekā piecus kilogramus izžāvētas marihuānas, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Policisti, veicot darbu narkotisko vielu apkarošanas jomā, šā gada novembra beigās Ventspils novadā, Zirās apturēja kāda vīrieša vadītu automašīnu.

Veicot kratīšanu viņa auto, tajā tika atrasts liels daudzums izžāvēta marihuāna – 5,283 kilogrami. Pēc automašīnas apskates likumsargi devās uz vīrieša dzīvesvietu Ventspilī, kur atrada un izņēma trīs maisiņus ar izžāvētu marihuānu.

Ventspils iecirknī ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu pārvadāšanu realizācijas nolūkā un par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai jebkādā nelikumīgā veidā, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un viņam uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!