Foto: LETA

Valsts policijai ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā, pirmdien žurnālistiem pēc Krīzes vadības padomes sēdes pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija jau pagājušā piektdienā paziņoja, ka saistībā ar ugunsgrēku kriminālprocess sākts pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu. VP preses pārstāve Gita Gžibovska pirmdien apliecināja, ka kriminālprocess tiek izmeklēts par vēl vienu pantu, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

VP priekšnieks šodien pastāstīja, ka šobrīd nevienam aizdomās turētā statuss nav piemērots, taču ir pietiekams pamats uzskatīts, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. "Mēs izmeklējam divus noziedzīgus nodarījumus - noziegumu pret vidi un ļaunprātīgu dedzināšanu," norādīja Ķuzis.

Jau vēstīts, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Ugunsgrēka vietā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles.

Teritorijas attīrīšanas darbi valstij izmaksās 700 000 eiro, ko pēc tam paredzēts piedzīt no uzņēmuma SIA ''Prima M'', kas saimniekoja šajā teritorijā. Tiesības veikt šos darbus konkursa kārtībā ieguvusi SIA "Clean R".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!