Policija izvirzījusi divas versijas par trešdien vakarā Rīgas centrā, Stabu ielā 15, notikušo sprādzienu, kurā gāja bojā 38 gadus veca sieviete un tika ievainots 29 gadus vecs vīrietis.
Notikuma vietā aģentūra LETA novēroja, ka vēl šorīt notikumu vietu norobežojusi policija. Cilvēkiem joprojām ir liela interese par vakar notikušo sprādzienu, bet nama pagalmā pulcējas mājas iemītnieki.

Sprādzienā nama kāpņutelpai visos piecos stāvos pilnībā izsisti logi. Savukārt saspridzināto ieejas durvju gabali izmētāti pa visu sētu aptuveni 50 metru rādiusā.

Sākotnējā informācija liecina, ka sprādziena spēks bijis ekvivalents aptuveni 200-400 gramiem trotila. Precīzi, kāda sprāgstviela un cik daudz tā izmantota, noteiks ekspertīze.

Kā ziņots, sprādziens pagalma namā nogranda vakar neilgi pēc plkst.20, kad 1966.gadā dzimusī Žanna atvēra viņai piederošā dzīvokļa pastkastīti. Sieviete dzīvokli izīrēja, tādēļ netiek izslēgta iespēja, ka atentāts bija vērsts pret īrnieci.

Sievietei piederējuši vairāki dzīvokļi, daļu no tiem bojā gājusī izīrējusi.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 117.panta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Kā ziņots, eksplozijā sievietei tika norauta galva. Sprādzienā cieta arī 1975.gadā dzimušais Andrejs.

Kā šodien sarunā ar "Radio SWH" sacīja minētās mājas iedzīvotāja, Dailes teātra aktrise Ilze Vazdika, sprādziena laikā viņa piedalījusies izrādē "Raudupiete". Kad viņai pavēstījuši par notikušo, aktrisei bija "jāsaņem sevi rokās" un jānospēlē pēdējā aina.

Savā dzīvoklī viņa ielaista tikai ap plkst.1. Viņas dzīvokļa durvis, kā arī vairāki logu stikli bijuši izgāzti, bojātas arī atsevišķas mēbeles. Nakti aktrise pavadījusi sveču gaismā, durvīm un logiem priekšā aizklājusi segu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes projektu koordinators sabiedrisko attiecību jautājumos Dzintars Zaļūksnis, māju, kurā notika sprādziens, apsaimnieko pašvaldības namu pārvalde "Valdemārs". Ņemot vērā to, ka sprādzienā bojātas ēkas koplietošanas telpas, tās tiks izremontētas par pašvaldības līdzekļiem.

Visticamāk, nauda tiks ņemta no speciālā rezerves fonda.

Pašlaik pašvaldības darbinieki vēl nevar uzsākt sakopt māju, jo sprādziena vietā turpina strādāt policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!