Foto: Valsts policija

Valsts policija 16. aprīlī aizdomās par pirms desmit gadiem Ogrē pastrādātu Ogres novada pašvaldības darbinieces slepkavību aizturējusi kādu sievieti.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvades Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs preses konferencē informēja, ka likumsargiem faktiski izdevies atklāt 2009. gada augustā Ogrē pastrādātu slepkavību. Toreiz ar vairākiem naža dūrieniem nogalināta kāda 1954. gadā dzimusi sieviete.

Portālam "Delfi" zināms, ka runa ir par Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītājas Regīnas Veņģes slepkavību. Veņģe tika atrasta mirusi savā dzīvoklī Ogrē, uz viņas ķermeņa bija durtas un grieztas brūces un galvas trauma.

Sozinovs norādīja, ka patlaban turpinās izmeklēšana un tiek skaidrotas notikušā nozieguma nianses. Vaicāts par slepkavības motīviem, Sozinovs norādīja, ka tā bijusi izrēķināšanās par personīgu aizvainojumu.

Valsts policijā norāda, ka, lai atklātu noziegumu, nopratināti vairāki liecinieki, nozīmētas vairākas ekspertīzes un citas nepieciešamās procesuālās un izmeklēšanas darbības. Šogad policistiem izdevies noskaidrot, ka noziegumu, iespējams, izdarījusi bojāgājušās sievietes 1979. gadā dzimusī darba kolēģe kopā ar savu toreizējo dzīvesbiedru, kurš nozieguma atklāšanas brīdī jau bija miris.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policijā uzsver, ka tuvākajā laikā plānots krimināllietas materiālus nodot prokuratūrai, lai tā sāktu kriminālvajāšanu un celtu apsūdzību aizdomās turētajai personai.

Noslēgumā Sozinovs uzsvēra, ka šis un vairāki citi gadījumi liecina, ka neviena slepkavība, kas nav atklāta, netiek aizmirsta un "nolikta plauktā", un policija ir spējīga atklāt arī pirms vairākiem gadiem pastrādātus noziegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!