Foto: DELFI

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei (ENAP) patlaban nav informācijas, ka baumas par "Swedbank" stabilitāti, kas pirms mēneša izplatījās Daugavpilī un noveda pie pastiprinātas skaidras naudas izņemšanas pilsētas bankomātos, būtu izplatītas apzināti, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Jau ziņots, ka pārbaudi par baumu par "Swedbank" stabilitāti izplatīšanos sākusi ENAP. Policijas priekšnieks raidījumā atklāja, ka kriminālprocess patlaban sākts nav un turpinās resoriskā pārbaude. Tā sākta, lai saprastu, vai ir pamats sākt kriminālprocesu.

Patlaban likumsargu rīcībā nav acīmredzamas informācijas, ka baumas izplatītas apzināti, noprotams no Ķuža teiktā. Šobrīd policijas uzdevums ir saprast, vai baumas virzītas un vadītas no kādām personām, kurām ir konkrēts mērķis.

Ķuzis arī piebilda, ka iepriekš ir bijuši gadījumi, kad baumas izvērsušās panikā, kas kredītiestādei sagādājušas problēmas.

Jau ziņots, ka 23. oktobra vakarā "Swedbank" rīcībā nonāca informācija, ka sākta "mērķtiecīga baumu izplatīšana" par tās stabilitāti, tādēļ pie bankomātiem izveidojušās rindas.

Respektējot klientu vēlmi piekļūt saviem līdzekļiem, sadarbībā ar apsardzes firmu "G4S" "Swedbank" nodrošināja bankomātu uzpildīšanu visā Daugavpilī. Vienlaikus banka norādīja, ka tā darbojas stabili gan Latvijā, gan citās valstīs.

Informācija par notikušo jau nodota gan Valsts policijai, gan Valsts drošības dienestam. Informēta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija, ar kuru, kā iepriekš norādīja bankas pārstāvis Jānis Krops, šādos gadījumos vienmēr notiek informācijas apmaiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!