Foto: DELFI
Saistībā ar naktī uz svētdienu notikušo advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību Valsts policija visu nakti strādājusi pastiprinātā režīmā un to turpina darīt, portālam "Delfi" apstiprināja iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens (KPV LV).

"Es kā ministrs varu apliecināt, ka šai lietai tiks pievērsta visa policijas uzmanība, un svarīgi, lai Latvijā neatgriežas deviņdesmito gadu noziedzīgās pasaules metodes," uzsvēra ministrs. "Atklāt šo noziegumu pēc iespējas īsākā laikā ir Valsts policijas pienākums un reizē arī pārbaudījums dienestu profesionalitātei."

Ģirģens savā komentārā "Delfi' arī vērsa uzmanību, ka, pasliktinoties ekonomikai, valsts līmenī ir jārod lielāks atbalsts policijas un citu iekšlietu dienestu izmeklēšanas kvalitātes stiprināšanai. Jārisina gan akūtais darbinieku trūkums, gan zemā tehniskā materiālu bāze. "Tas ir tikai likumsakarīgi, ka ekonomiskās lejupslīdes apstākļos pieaug noziedzības apmēri," secināja ministrs.

Iekšlietu ministrs vērsa uzmanību, ka šī ir jau trešā advokāta slepkavība pēdējos gados – jāmin, ka advokāta Ulda Bērziņa lieta ir atklāta.

Ģirģens izsaka visdziļāko līdzjūtību advokāta tuviniekiem.

Vēstīts, ka naktī uz svētdienu savās mājās nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apstiprināja, ka Rebenoks ir atrasts nogalināts. VP pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Šobrīd notikušā izmeklēšanā ir iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju VP šobrīd nesniedz.

Rebenoks kopš 2008. gada vadīja advokātu biroju "Rebenoks & Vilders". Iepriekš viņš arī bijis "OlainFarm" padomes priekšsēdētājs, bijušā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieks, kā arī Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks. Kā liecina "Lursoft" pieejamā informācija, līdz slepkavības dienai Rebenoks bija Valērija Maligina fonda valdes loceklis. Viņam vienādās daļās ar Ingu Baladinu piederēja SIA "Verdorff", kā arī kapitāldaļas 16,7% apmērā uzņēmumā – SIA "Frančeska VET".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!