Foto: DELFI

Pašlaik policijai ir viena galvenā versija par to, kas bijis Garkalnes novadā notikušā satiksmes negadījuma iemesls, piektdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

"Kravas automašīnas vadītājs neievēroja distanci, un, kad viņš gribēja pārkārtoties uz blakus joslu, lai apdzītu velosipēdistu grupu, viņam šo manevru kāds patraucēja," viņš klāstīja.

Tā kā ātrums bija liels, autovadītājs nav aprēķinājis, ka distance tik strauji samazināsies un ietriecās velosipēdistos.

Izņemtās tehniskās ierīces apliecina, ka kravas auto vadītājs pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, piebilda Velšs.

Komentējot to, kāpēc kravas auto vadītājam - Polijas pilsonim Mihalam Jablonskim piemērots apcietinājums, Velšs norādīja uz aizdomām par to, ka viņš varētu izvairīties no izmeklēšanas, ņemot vērā, ka Jablonskis dzīvo ārpus Latvijas.

Jau ziņots, ka pirmdien, 26. oktobrī, Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām tika nogādāti seši bērni.

Pēc sadursmes velobraucēju pavadošā automašīna iebraukusi grāvī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!