Foto: AFP/Scanpix

26. septembrī Valsts policija (VP) vairākos reidos Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē aizturēja kabatzagļus un personu, pie kuras tika atrasts, iespējams, karfentanils, "Delfi" uzzināja policijā.

Attiecīgi policisti netālu no Rīgas autoostas pamanīja divus aizdomīgus vīriešus. Viens no viņiem jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par kabatzādzībām, turklāt prokuratūra viņu bija izsludinājusi meklēšanā.

Policisti uzsāka abas personas novērot. Pārbaudot otra vīrieša identitāti, tika noskaidrots, ka viņš arī ir izsludināts meklēšanā – vīrietis izvairījies no tiesas lēmuma pildīšanas saistībā ar noziegumu, kas saistīts ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Abas personas tika aizturētas.

Pārmeklējot viena vīrieša mantas, pie viņa tika atrasta sērkociņu kastīte, kurā atradās 15 "čeki" jeb devas ar, visticamāk, karfentanilu. Precīzs vielas sastāvs un daudzums tiks noteikts, veicot ekspertīzi, taču aptuvenais vielas svars varētu būt 1,5 grami, lēsa policijā.

Saistībā ar notikušo šobrīd uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Ņemot vērā, ka vīrietim par iepriekš izdarītu noziegumu bija piespriests apcietinājums, taču viņš no tā bija izvairījies, viņš tika nogādāts uz Rīgas Centrālcietumu.

Tajā pašā dienā ap pulksten 15.00 VP Kabatzādzību apkarošanas grupas likumsargi Rīgas Centrālās stacijas tunelī pamanīja trīs kabatzagļu grupu – sievieti un divus vīriešus.

Kamēr vīrieši darbojās kā novērotāji, sieviete uz tuneļa kāpnēm kādai dāmai no mugursomas izvilka maku. Garnadze no maka izņēma naudu – desmit eiro, un maku paslēpa gājēju tunelī. Lai gan cietusī notikušo nebija pamanījusi, policisti bija novērojuši notiekošo un visas trīs personas "pa karstām pēdām" aizturēja.

Policijā pieminēja, ka minētās personas jau iepriekš nonākušas likumsargu redzeslokā par kabatzādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!