Foto: F64

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 75 ceļu satiksmes negadījumi, un kādā avārijā Vidzemes reģionā cietuši pieci cilvēki, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

No visiem 75 negadījumiem četri bijuši ar cietušajiem, tostarp divi Rīgā un apkārtnē un pa vienam Vidzemē un Latgalē. Negadījumos Rīgā cietuši divi cilvēki, tajā skaitā viens gājējs, bet viens cietušais ir avārijā Latgalē. Savukārt Vidzemes reģiona notikušajā avārijā traumas guvušas kopumā piecas personas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes jomā pieņemti 285 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 194 - par ātruma pārsniegšanu, 13 - par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, viens - par braukšanu narkotisko vielu ietekmē, un trīs - par agresīvu braukšanu. Seši no visiem dzērājšoferiem apturēti Rīgas reģionā, turpat konstatēts arī narkotikas lietojušais autovadītājs.

Savukārt visvairāk protokolu par ātruma pārsniegšanu noformēts Vidzemes reģionā, kur apturēts 51 šāds autovadītājs. Rīgas reģionā fiksēti 45 atļautā braukšanas ātruma pārkāpēji, Vidzemē 43, Kurzemē 31, bet Latgalē - 24.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā nozagtas trīs automašīnas un četri velosipēdi.

Divas automašīnas nozagtas Rīgas reģionā, bet viena Latgalē. Tāpat Rīgā un apkārtnē konstatētas arī divu velosipēdu zādzības. Pa vienam velosipēdam nozagts Zemgalē un Vidzemē.

Policijai ziņots arī par trim zādzībām no mājokļa. Divos gadījumos zādzība pastrādāta Rīgas reģionā, bet vēl viena - Zemgalē.

Tāpat Zemgales reģionā notikusi arī kāda laupīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!