Foto: Shutterstock
Pirmdien, 26. septembrī, 1956. gadā dzimis vīrietis devās sēņot uz mežu Tukuma novadā. Ap pulksten 18.00 viņš, izmantojot mobilo tālruni, sazinājās ar savu sievu un informēja, ka esot iestidzis purvā un kopš tā laika ar viņu nebija iespējams sazināties, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

VP Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī informācija par notikušo tika saņemta ap pulksten 19.50, kad jau bija iestājusies tumsa. Policisti nekavējoties sāka meklēšanas pasākumus un drīz vien, pateicoties pazudušā sēņotāja sievas sniegtajām norādēm, meža masīvā atrada automašīnu, ar kuru vīrietis bija devies vākt dabas veltes.

Amatpersonas izvērtēja tobrīdējos apstākļus un viņu rīcībā esošo informāciju un nolēma nomaldījušās personas meklēšanai piesaistīt kinologu un dienesta suni Hanteru.

Sekojot sēņotāja pēdām, Hanters aptuveni viena kilometra attālumā no automašīnas veiksmīgi atrada 65 gadus veco vīru un ap pulksten 22 nomaldījušos kungu izveda no meža. Sēņotājs atklāja, ka esot zaudējis orientēšanās spējas, mobilais tālrunis izlādējies, tāpēc viņš nolēmis palikt uz vietas un iekurinājis ugunskuru.

Vīrietim nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Minētajā situācijā sēņotājs pirms aizbraukšanas no mājām bija informējis sievu par savu plānoto atrašanās vietu un devis norādes, kurā vietā dosies iekšā mežā, un tas palīdzēja operatīvā dienesta darbiniekiem sekmīgi un neilgā laika posmā atrast noklīdušo personu.

Valsts policija atgādina ka gadījumos, ja konstatēta personas pazušana mežā, svarīgi savlaicīgi ziņot palīdzības dienestiem, lai meklēšanas pasākumus var uzsākt iespējami ātrāk, kamēr ir diennakts gaišais periods un meklējamās personas mobilais tālrunis vēl nav izslēdzies.

Tāpat ir būtiski atcerēties, ka pēc iespējas mazāk vajadzētu izmantot mobilo tālruni sarunām ar radiem un draugiem, kad mežā uz nepareiziem ceļiem novirza vadātājs, bet pataupīt ierīces baterijas kalpošanas ilgumu komunicēšanai ar policistiem.

Ja mežā nekādi neizdodas tikt uz pareizās takas, ir svarīgi nekrist panikā, bet uzreiz zvanīt 110!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!