Augstākās tiesas (AT) Senāts šodien noraidīja par 2500 latu kukuļa piesavināšanos apsūdzētā bijušā Kriminālpolicijas darbinieka Helvija Bernāna kasācijas sūdzību un tādejādi stājas spēkā AT spriedums, ar kuru viņam tika piespriesta reāla brīvības atņemšana uz gadu un sešiem mēnešiem.
Par to informēja AT preses sekretāre Ilze Eida.

Saskaņā ar apsūdzību Bernāns 2003.gada 29.augustā saņēma 2500 latu kukuli, lai panāktu kādam tiesājamajam labvēlīga sprieduma pieņemšanu un iespējami mazāka soda piespriešanu. Taču šī krimināllieta policijas inspektora Bernāna lietvedībā neatradās un viņš nekādi nevarēja ietekmēt spriedumu, tādēļ viņš apsūdzēts par kukuļa piesavināšanos bez nodoma to nodot citai amatpersonai.

Rīgas apgabaltiesa šā gada 14.martā atzina Bernānu par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem nosacīti.

Par šo spriedumu apelācijas protestu iesniedza prokurors, uzskatot to par nepamatotu un atceļamu soda mīkstuma dēļ. Viņš lūdza noteikt Bernānam reālu brīvības atņemšanu.

AT lietu apelācijas kārtībā izskatīja 20.jūnijā, piespriežot viņam pusotru gadu ilgu cietumsodu. Tiesas sēdē Bernāns vainu atzina pilnībā.

Kasācijas sūdzībā Bernāns lūdz atcelt AT Krimināllietu tiesu palātas spriedumu un nosūtīt lietu jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesai.

Tā kā kasācijas sūdzība ir noraidīta, stājas spēkā apelācijas instances tiesas spriedums, skaidroja Eida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!