Svētdien, 13. novembrī, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Kleistiem, kur, pēc iedzīvotāju teiktā, pa ielu skraidījuši nepieskatīti dzīvnieki, kas, iespējams, esot lamas, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā vietā, kārtības sargi nevienu lamu nesastapa, bet netālu no izsaukumā minētās vietas atradušās divas aitas. Policisti aptaujājuši vietējos iedzīvotājus, lai noskaidrotu, vai tuvumā ir kāds īpašums, kurā aitas mitinās. Viens no vietējiem apstiprinājis, ka zinot vienu saimnieku, kuram avis regulāri no aploka izmūkot.

Kārtības sargi noskaidrojuši aitu iespējamo īpašnieku un ar viņu sazinājušies. Pašvaldības policisti lūguši viņu ierasties pakaļ mājlopiem. Kamēr aitu saimnieks braucis savām sprogainēm pakaļ, policisti tās uzmanījuši. Kārtības sargi tās iedzinuši strupceļā, kur no trim pusēm tām nebija, kur bēgt, bet ceturto sargājuši policisti ar operatīvo transportlīdzekli.

Kā liecina ieraksts Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvja Roberta Klimoviča mikroblogošanas vietnē "Twitter", izbēgušās aitas pieder viņam un viņš izsaka pateicību pašvaldības policistiem par palīdzību to saganīšanā.


Brīdī, kad ieradies aitu saimnieks, viņš novietojis savu auto tā, lai tajā ērti būtu iedzīt abas avis, bet brīdi vēlāk kopā ar kārtības sargiem aitas mēģinājis notvert. Ķerstīšanas laikā viena no aitām negribēja klausīt saimnieku un skrējusi kārtības sargu virzienā.

Aita jau gandrīz ieskrējusi policistu rokās, kad pēkšņi palēkusies un ar pakaļkājām atspērusies pret vienu no pašvaldības policistiem. Lai gan aitas triks bijis iespaidīgs, aizbēgt no policistiem tai nav izdevies.

Brīdi vēlāk nepaklausīgā avs sagūstīta un nodota saimniekam. Ar aitu īpašnieku veiktas pārrunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!