Foto: LETA
Ceturtdien, 17.novembrī, ap pulksten 14 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes zādzību un apkarošanas nodaļas darbinieki, veicot darba pienākumus Teikā, kļuva par kāda nozieguma aculieciniekiem.

Likumsargi pamanīja vīrieti, kurš piegāja pie automašīnas "Volkswagen Passat" un ar metāla priekšmetu izsita šofera pusē esošo logu, un no mašīnas paķēra vairākus priekšmetus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Likumsargi nekavējoties uzsāka pakaļdzīšanos. Policistiem izdevās panākt un aizturēt 1980.gadā dzimušo vīrieti, pie kura atrada vairākus priekšmetus – videoreģistratoru, USB vadu un telefona lādētāju, ko viņš bija paspējis nozagt no automašīnas.

Vīrietis tika nogādāts Rīgas reģiona Teikas iecirknī. Viņš savu vainu atzīst un, kā likumsargiem izdevās noskaidrot, aizturētais ir jau vairāk nekā 20 reižu nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem un par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, kā arī par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!